Bahunnas Thöa

vår stora hund med den stora

personligheten och det stora hjärtat!

 

 

 

.Resultat: se flera resultat!

KORAD

Uppflyttad till Lägre klass spår

Uppflyttad till lydnadsklass 2

Utställning 1 pris ÖKL

GK  SBK1 och SBK2 (RH)

Deltagit i Vindelälvsdraget -05 och -06

 

 

 

Hur börjar man beskriva en tjej med så många karaktärsdrag?

Alla som haft eller umgåtts med Riesenschnauzer, vet vad jag talar om!

Det är är hunden med stort H. har man en gång haft en, är man förlorad för alltid!

Hur mycket man än funderar, sliter sitt hår, undrar vad man ska göra, så bara älskar man dem!

Det finns så mycket hjärta i den här hunden och en personlighet som man aldrig kan glömma. Däremot behöver man plats, tid och energi. För.. de låter en inte glömma att de finns och VILL!!

 

                               Thöa född 20030328

 

Redan under tiden då jag hade Inka, min fösta hund och senare också Trixa, så sysslade jag ju mycket med sök.

Det var då jag bestämde mig att jag vill ha en Riesenschnauzer.

De jag träffade var mycket trevliga, arbetsvilliga, uthålliga och vackra. Men de verkade lite.. "buffliga" och något.. olydiga. Men, tänkte jag, det fixar ju jag lätt. Lydnaden ska väl inte vara något problem..

Oj, vad fel jag hade. Visst jag påstår fortfarande att ALLA hundar går att få lydiga, men.. somliga raser och även individer kan vara svårare att träna än andra! Helst när man har småbarn och mindre tid än man är van.

Thöa kom in i vårt liv 1 år innan Leia föddes, vilket innebar att jag större delen av tiden var gravid. Och fostra en mycket självständig riesenstik med foglossningar och en enorm kroppshydda.. Jag som var van att kunna röra mig med mina hundar..

 

Våra vägar möttes för första gången hos Bettan och Roffa i Hörnefors. Jag vill passa på att tacka dem för allt stöd och hjälp jag har fått under åren. Vilka entusiaster ni är!!

Nu så här i efterhand kanske jag borde ha reagerat på Thöa när hon var liten valp, var aldrig rädd för NÅGOT, hade alltid svansen rakt upp, lade sig aldrig för någon äldre hud och gick rakt fram till Trixa (som då var 6 år) och tog saker ifrån henne.

I alla fall för att göra en lång historia kort, så efter många turer när vi funderat vad vi gjort fel och så, så har hon utvecklats till en mycket trevlig hund.

hon har ingen aggresivitet alls, är tolerant mot de flesta. Däremot vet hon var skåpet ska stå och så länge hon får vara den som bestämmer är det lugnt.

Vi har tävlat en del med varierat resultat. Påbörjade RH utbildning och klarade 2 av 3 tester, men avbröt pga graviditet osv. tråkigt då hon hade blivit en duktig Räddningshund.

Patrik har åkt dragtävlingar med henne, Vindelälvsdraget några år, med fina resultat.

Men nu är hon pensionerad och "soffhund" på grund av skada. Och vi tycker MYCKET om henne, som hon är!!

Tyvärr finns inte vår fina riesentjej med oss längre. Hon åkte till Hundhimlen i februari 2009, till vår stora sorg och saknad.

VI GLÖMMER DIG ALDRIG GUMMAN!!

 

Klicka för större bild!