INKA   tj h räddning  meriterad Lydchampion 

Inka min busiga vackra första hund!Vad jag var lycklig när jag fick åka och hämta hem dig. hade drömt om egen hund sedan jag föddes tror jag, men ej kunnat köpa förrän jag flyttade hemifrån, eftersom min mamma och bror är allergiska.

men föga anade jag vad som väntade.. en hund med både spets och fårhund i sig, visade sig vara en problemlösare med mycket energi och vilja!Första gången Inka lade sig ner och sov på dagtid (när hon var runt 11 månader..) så ringde jag veterinären och undrade vad som var fel.. Gissa om hon aktiverade sig, åt posten, smet ut så fort hon kunde och ville inte komma in, rev blommor från fönstren, åt tapeter sov. vilken röra!

Men vad kul vi hade! Jag lärde mig så mycket på den hunden. Vi började, efter stor övertalning av mina träningskompisar, att tävla lydnad och det gick bra! Hon blev meriterad lydnadschampion och kvalade in till SM -98. men vi deltog ej, då vi flyttade söderut (och SM var i Umeå..) Dumt va.

sedan utbildade jag Inka till Räddningshund och det var hon BRA på! Vi var ute på uppdrag, tävlade DM och så vidare. Hon var aktiv räddninghund i 7 år.

Slutet på hennes liv (eller rättare sagt mer än halva, från 6 år till 13) bodde hon hos min kära systser. och hon hade det så bra där! Hon fick lulla på på deras bondgård, leka m andra hundar, fick senare en kompistax som heter Winnie. Hon kunde nog inte ha haft ett bättre liv! Vi saknar dig så mycket gumman!! Tack för allt du gett mig!!

Här är några av inkas FINAresultat